Biznes

Centrum Konferencyjno – Biznesowe STADIONU ENERGA GDAŃSK to idealna przestrzeń do organizacji spotkań na stadionie, takich jak konferencje i oficjalne bankiety. Doskonała lokalizacja stadionu, różnorodne sale, możliwość spotkań od 10 do 1000 osób, widok na płytę boiska, nowoczesne wyposażenie sal i wsparcie techniczne zapewnią wyjątkową atmosferę i najwyższy profesjonalizm spotkań. Wszystkie sale są klimatyzowane, wyposażone w nowoczesny system multimedialny. Posiadają dostęp do bezprzewodowego Internetu (Wi-Fi). Mogą być dowolnie zaaranżowane i dostosowane do potrzeb Klientów.

Do dyspozycji naszych Gości oddajemy następujące sale:

Reprezentacyjna sala Energa Club, z widokiem na wnętrze stadionu, to doskonałe miejsce do organizacji najróżniejszych spotkań i uroczystości, zarówno biznesowych jak i prywatnych.
Energa Club to sala z bezpośrednim wyjściem na trybuny stadionu, posiadająca zewnętrzny taras z widokiem na płytę boiska. Na powierzchni 1.400 m² można zorganizować spotkania dla 1400 osób. Tak duża sala stwarza możliwość ustawienia sceny i zaaranżowania jej na wiele różnych sposobów. Jest też jedną z największych w Gdańsku powierzchni udostępnianych na konferencje.

Jednocześnie, dzięki systemowi przesuwanych ścian, przestrzeń Energa Club można podzielić na dwa osobne, niezależne pomieszczenia. Każde z nich to doskonałe miejsce dla ok. 300 osób na bardziej kameralne spotkania.

1400m²
POWIERZCHNIA
2,7-3,3m
18m
75m
GABARYTY

Wyposażenie:

  • Projektory lub epidiaskopy
  • Monitory LCD Full HD 52"
  • Nagłośnienie
  • Różne natężenie oświetlenia
  • Wi-Fi
  • Klimatyzacja

 

Loża Bursztynowa o powierzchni ponad 135 m.kw. przeznaczona dla 40 osób to prestiżowe miejsce na Stadionie Energa Gdańsk. Unikalna aranżacja, eleganckie wyposażenie, wygodne miękkie sofy, stylowe fotele, bar i monitory LCD tworzą unikalną atmosferę.

135m²
POWIERZCHNIA
2,1-2,6m
3,5m
38m
GABARYTY

Wyposażenie:

  • Monitor dotykowy 70"
  • Monitory LCD Full HD: 80", 60", 4 x 32"
  • Nagłośnienie
  • Meble konferencyjne oraz sofy
  • Bar
  • Biokominek
  • Różne natężenie oświetlenia (w tym oświetlanie specjalne)
  • Wi-Fi
  • Klimatyzacja

 

Przestronna sala konferencyjna idealna do prowadzenia konferencji prasowych, prezentacji i szkoleń. Wytłumione ściany w drewnianej boazerii nadają ciepłego charakteru Sali Pucharowej.

290m²
POWIERZCHNIA
4,3m
15m
17m
GABARYTY

Wyposażenie:

  • Projektor szerokoekranowy Full HD
  • Monitory LCD Full HD 52"
  • Nagłośnienie
  • Różne natężenie oświetlenia
  • Sterowanie sprzętem audio-wizualnym oraz oświetleniem z panelu dotykowego
  • Wi-Fi
  • Klimatyzacja

 

Ekskluzywne loże VIP przygotowane na przyjęcie Państwa gości. W pełni umeblowane i wyposażone, z widokiem na płytę boiska i trybuny, z siedzeniami na balkonie przed lożą. Idealne na kameralne spotkania i lunche biznesowe, negocjacje handlowe, posiedzenia Zarządu czy Rady Nadzorczej oraz prywatne np. urodziny lub rocznice.

60m²
POWIERZCHNIA
2,1 - 2,6m
7m
9m
GABARYTY

Wyposażenie:

  • Monitor LCD Full HD 52"
  • Możliwość podłączeń urządzeń AV i IT
  • Meble konferencyjne
  • Barek i krzesła typu hoker
  • Aneks kuchenny z szafkami i lodówką
  • Różne natężenie oświetlenia
  • Wi-Fi
  • Klimatyzacja

 

Udostępniamy unikalne przestrzenie Stadionu Energa Gdańsk na niecodzienne i wyjątkowe spotkania. Jedną z możliwości jest wykorzystanie prawdziwych szatni piłkarskich, tych w których przebierają się zawodnicy Lechii i ich przeciwnicy z boiska, tych samych które wykorzystywali najlepsi zawodnicy podczas UEFA EURO 2012™. Chcieliby Państwo zorganizować szkolenia i warsztaty integracyjne, "burze mózgów" w wyjątkowej atmosferze sprzyjającej kreatywności i otwartości? Zapraszamy do szatni piłkarskich.

60m²
POWIERZCHNIA
3m
5m
12m
GABARYTY

Wyposażenie:

  • Monitor LCD Full HD 52"
  • Możliwość podłączeń urządzeń AV i IT
  • Różne natężenie oświetlenia
  • Wi-Fi
  • Klimatyzacja

 

Reprezentacyjna sala Energa Club, z widokiem na wnętrze stadionu, to doskonałe miejsce do organizacji najróżniejszych spotkań i uroczystości, zarówno biznesowych jak i prywatnych.

Dzięki systemowi przesuwanych ścian przestrzeń Energa Club można podzielić na dwa osobne, niezależne pomieszczenia. Każde z nich to doskonałe miejsce dla ok. 300 osób.

310 m²
POWIERZCHNIA
3,3m
13m
24m
GABARYTY

Wyposażenie:

  • Projektory lub epidiaskopy
  • Monitory LCD Full HD 52"
  • Nagłośnienie
  • Różne natężenie oświetlenia
  • Wi-Fi
  • Klimatyzacja

 

Największy pub sportowy w Polsce. Ogromna przestrzeń na parterze i antresoli, dwa dodatkowe zamykane pomieszczenia zapewniające intymność, gwarantują szerokie spektrum organizacji różnorodnych imprez, także tanecznych. Idealne miejsce na urodziny, wesela, studniówki, imprezy karnawałowe, a także imprezy integracyjne, rocznice i uroczystości firmowe.

480/320m²
POWIERZCHNIA
6/2,7m
12/8,5m
40m
GABARYTY

Wyposażenie:

  • Monitory LCD Full HD 52"
  • Wi-Fi
  • Klimatyzacja

 

Sala w minimalistycznej aranżacji z elementami betonu architektonicznego. Doskonała na mniejsze spotkania służbowe, narady i warsztaty. Sala Ligowa może być użytkowana razem z mniejszym przynależnym pokojem, z wykorzystaniem na zaplecze, rozmowy w cztery oczy czy przygotowanie poczęstunku w formie bufetu.

80m²
POWIERZCHNIA
3,5m
8m
10m
GABARYTY

Wyposażenie:

  • Projektor szerokoekranowy Full HD
  • Nagłośnienie
  • Różne natężenie oświetlenia
  • Wi-Fi
  • Klimatyzacja

 

Ekskluzywne loże VIP przygotowane na przyjęcie Państwa gości. W pełni umeblowane i wyposażone, z widokiem na płytę boiska i trybuny, z siedzeniami na balkonie przed lożą. Idealne na kameralne spotkania i lunche biznesowe, negocjacje handlowe, posiedzenia Zarządu czy Rady Nadzorczej oraz prywatne np. urodziny, rocznice, wieczory kawalerskie i panieńskie.

30m²
POWIERZCHNIA
2,1 - 2,6m
3,5m
9m
GABARYTY

Wyposażenie:

  • Monitor LCD Full HD 52"
  • Możliwość podłączeń urządzeń AV i IT
  • Meble konferencyjne
  • Barek i krzesła typu hoker
  • Aneks kuchenny z szafkami i lodówką
  • Różne natężenie oświetlenia
  • Wi-Fi
  • Klimatyzacja

 

W przypadku organizacji jakiegokolwiek wydarzenia, uroczystości, czy konferencji na STADIONIE ENERGA GDAŃSK służymy pomocą w celu zapewnienia kompleksowej obsługi eventu. Nasi profesjonalni i kompetentni pracownicy zadbają o to, by Państwa impreza odbyła się na najwyższym poziomie. Jesteśmy w stanie zrealizować każde Państwa życzenie związane z planowana imprezą.

Umożliwiamy:

  • Wykorzystanie pełnego zaplecza technicznego, w tym telebimów i monitorów LCD na cele promocyjne i prezentacyjne oraz zewnętrznego oświetlenia specjalnego
  • Udostępnienie powierzchni reklamowych
  • Aranżacja wykorzystywanej przestrzeni i wynajmowanych pomieszczeń
  • Wykorzystanie infrastruktury stadionu (parkingi, foyer, szatnie)
  • Możliwość skorzystania z oferty z zakresu codziennej rozrywki i rekreacji na stadionie (np. zwiedzanie, gokarty, kolej tyrolska)

Zapewniamy:

  • Opiekę dedykowanego Event Managera
  • Obsługę techniczną podczas konferencji
  • Profesjonalny cateringStworzenie scenariusza każdej imprezy
  • Możliwość organizacji oprawy artystycznej i muzycznej
  • Pomoc w tworzeniu oprawy wizualnej – także w zakresie produkcji i emisji materiałów konferencyjnych, drukowanych i multimedialnych

Na STADIONIE ENERGA GDAŃSK nie musisz stresować się, czy wszystko zadziała tak, jak powinno. Nie musisz nawet o tym myśleć – my pomyślimy i zadbamy o całą techniczną stronę za Ciebie. Zaproponujemy takie rozwiązania i możliwości wykorzystania najwyższej jakości zainstalowanego na stadionie sprzętu ICT, aby Państwa goście byli zadowoleni z wydarzenia.

System projekcyjny i multimedialny:

  • Profesjonalne projektory szerokoekranowe dużej jasności Full HD firmy Christie, przeznaczone do prezentacji multimedialnych (wyposażone w łącza HDMI i VGA)
  • Wysokiej rozdzielczości epidiaskop (wyświetla obrazy na ścianie lub ekranie projekcyjnym)
  • Monitory LCD Full HD firmy Sharp
  • 4 telebimy Daktronics o powierzchni 70 m² każdy umieszczone nad trybunami
  • Kamera Full HD (umożliwia transmisję obrazu na żywo)
  • Systemy Digital Signage i IPTV (pozwalają na produkcję i zarządzanie treściami multimedialnymi prezentowanymi na setkach monitorów LCD oraz na telebimach)
  • Pulpity, podesty, stoły i flipcharty
  • Sterowanie sprzętem audio-wizualnym oraz oświetleniem z panelu dotykowego AMX
  • Sieć bezprzewodowa Wi-Fi

Nagłośnienie:

  • System JBL dostosowany do kubatury każdej sali
  • Najwyższej klasy mikrofony bezprzewodowe firmy AKG

System oświetleniowy:

  • Zautomatyzowany układ lamp dający trzy możliwości natężenia światła (sterowany centralnie lub indywidualnie)

Strefa gastronomiczna na Stadionie Energa Gdańsk zapewnia szeroki wybór dań, które spełnią oczekiwania Państwa gości. Zachęcamy do zapoznania się naszą ofertą.

Przykładowe menu:


BANKIET

Przekąski zimne
Tatar bałtyckich śledzi z marynatami na krążkach razowego pieczywa
Śledź po kaszubsku w sosie pomidorowym
Łosoś marynowany w świeżych ziołach i soli morskiej
Polędwiczka wieprzowa nadziewana leśnymi kurkami
Galantyna z kaczki kaszubskiej z bakaliami i galaretką z żurawin
Sałatka gdańska ze świeżych warzyw z vinaigrette bursztynowym
Sos tatarski, żurawinowy


Zupa
Polewka gdańska z wołowiną pomidorami filetami z warzyw i kaparami


Bufet gorący
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Polędwica z dorsza bałtyckiego w sosie szczypiorkowym
Kluseczki kaszubskie ziemniaczane
Młoda kapusta po pomorsku z wędzonym boczkiem i koperkiem


Live cooking
Racuszki dyniowe z borowikami i kwaśną śmietaną


Bufet deserowy
Ciasta kaszubskie, desery z sezonowych owoców


Napoje
Kawa, herbata, woda mineralna
Soki owocowe, napoje gazowane


Alkohole: przykładowy pakiet

Bez limitu spożycia, pakiet na ok. 5 godzin trwania imprezy
Wódka Wyborowa, Ballantines Finest, Campari, Havana Club, Seagram`s Gin, Martini Bianco/Extra Dry, wino białe i czerwone, piwo

 

KOLACJA

Propozycja 1


Przystawka
Polędwiczka czarnolas nadziewana leśnymi grzybami podana z delikatnym sosem tatarskim

Zupa
Polewka gdańska z kaskami wołowiny warzywami i kaparami

Danie główne
Pierś kurczęcia nadziewana kaszubskimi pomidorami pieczona na sosie ziołowym z kluseczkami ziemniaczanymi i gotowaną marchewką

Deser
Creme brulee w aromacie świeżej wanilii


Propozycja 2


Przystawka
Carpaccio wołowe z płatkami parmezanu kaparami i sałatką z rukoli

Zupa
Rosół z borowików z kluseczkami migdałowymi

Danie główne
Medaliony z polędwiczki wieprzowej podane z sosem alfredo zapiekanka ziemniaczana młoda cukinia duszona z listkami bazylii i pomidorami cherry

Deser
Sernik z wiejskiego twarogu z polewą czekoladową i sosem z malin


Propozycja 3


Przystawka
Tatar z łososia z koperkiem i suszonymi pomidorami z sosem miodowo musztardowym

Zupa
Tajska zupa z krewetkami warzywami i mlekiem kokosowym

Danie główne
Udko z kaczki pieczone po hetmańsku z żurawinami i jabłkami podane z duszoną czerwoną kapustą i kopytkami ziemniaczanymi

Deser
Ciastko czekoladowe podane na ciepło z bitą śmietaną i sosem z czerwonych owoców

 

LUNCH

Propozycja 1


Zupa
Zupa krem z zielonego groszku z podsmażaną szynką wiejską

Danie główne
Zraziki wieprzowe nadziewane pieczarkami duszone w sosie własnym podane z kluseczkami ziemniaczanymi i buraczkami duszonymi z miodem i jabłkami

Deser
Deser czekoladowy z wiśniami w aromacie goździków i cynamonu


Propozycja 2


Zupa
Żurek staropolski gotowany z białą kiełbasą i wędzonką podany z gotowanym jajkiem


Danie główne
Kotlet schabowy nadziewany mozzarellą i pomidorami w złocistej panierce na sosie śródziemnomorskim podany z opiekanymi ziemniakami i grillowanymi warzywami

Deser
Szarlotka pieczona z kruszonką podana z sosem waniliowym


Propozycja 3


Przystawka
Koktajl z pieczonego kurczaka na sałacie lodowej z sosem majonezowym

Zupa
Polewka koperkowa z warzywami i kluseczkami orzechowymi

Danie główne
Medaliony z polędwiczki wieprzowej duszone w sosie borowikowym podane z opiekanymi ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze

Deser
Ciastko czekoladowe podane na ciepło z bitą śmietaną i sosem z czerwonych owoców

 

IMPREZA MASOWA - ENERGA CLUB

Dania podawane przed meczem:
Zupa z pieczonego homara z krewetkami i tuńczykiem
Pierś z kurczęcia nadziewana mozzarellą i pomidorami serwowana na pikantnym sosie z pieczonej papryki i pomidorów
Kaczka pieczona po hetmańsku na czerwonej kapuście z jabłkami
Polędwica z dorsza duszona w sosie szczypiorkowo-rakowym
Pieczone ziemniaki faszerowane boczkiem i pieczarkami
Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem


Live cooking:
Sushi przygotowywane przez sushi mastera


Przekąski zimne:
Rostbef wołowy marynowany w musztardzie francuskiej pieczony na różowo
Carpaccio wołowe z parmezanem, kaparami i sałatką z rukoli
Pasztet cielęcy pieczony w wędzonym boczku
Pierś kaczki pieczona z sosem ze świeżej wiśni
Sałatka z kruchych sałat z kuleczkami sera mozzarella, pomidorami cherry i pesto
Sałatka grecka z serem feta, marynowanymi oliwkami i chipsami z bekonu


Przekąski podawane w czasie przerwy i po meczu
Udziec z kurczaka nadziewany warzywami, pieczony w pikantnym sosie śródziemnomorskim
Kartoflanka dominikańska z borowikami i świeżym majerankiem
Wątróbka drobiowa pieczona w bekonie z jabłkami
Boeuf Strogonof z wołowiny w sosie musztardowym
Małże nowozelandzkie zapiekane z białą cebulą, bekonem i ziołami
Kluseczki ziemniaczane z oliwą i parmezanem


Bufet deserowy:
Fontanna czekoladowa ze świeżymi owocami
Shoty z owoców egzotycznych
Jagodowa panna cotta z bitą śmietaną
Mus cappuccino na waniliowym biszkopcie
Pistacjowe brownie
Sernik nowojorski
Torcik cytrynowy


Napoje:
Woda, soki, napoje gazowane,
wino czerwone i białe, wino grzane, piwo

 

IMPREZA MASOWA - LOŻE VIP

Bufet gorący:
Zupa z pieczonego homara z krewetkami i tuńczykiem
Polędwiczka wieprzowa w sosie z grzybów leśnych
Pierś z kurczęcia nadziewana mozzarellą i pomidorami serwowana na pikantnym sosie z pieczonej papryki i pomidorów
Kaczka pieczona po hetmańsku na czerwonej kapuście z jabłkami
Polędwica z dorsza duszona w sosie szczypiorkowo-rakowym
Pieczone ziemniaki faszerowane boczkiem i pieczarkami
Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem


Live cooking:
Sushi przygotowywane przez sushi mastera


Przekąski w trakcie meczu i przerwy podane do loży:
Rostbef wołowy marynowany w musztardzie francuskiej pieczony na różowo
Polędwiczka pieczona z marynaty tymiankowo-imbirowej
Pasztet cielęcy pieczony w wędzonym boczku
Pierś kaczki pieczona z sosem ze świeżej wiśni
Sałatka z kruchych sałat z kuleczkami sera mozzarella, pomidorami cherry i pesto
Sałatka grecka z serem feta, marynowanymi oliwkami i chipsami z bekonu


Desery:
Shoty z owoców egzotycznych
Jagodowa panna cotta z bitą śmietaną
Mus cappucino na waniliowym biszkopcie
Trufle z zieloną herbatą matcha
Pistacjowe brownie
Sernik nowojorski


Napoje:
Woda, soki, napoje gazowane,
wino białe i czerwone, wino grzane,
piwo, whisky, wódka

 

Rekomendacje